четвъртък, 17 май 2012 г.

Правила за успех

    За правилата за успех в живота и в бизнесът в частност интернет, е изписано много.Напоследък чета доста такива материали. Реших да напиша няколко думи за това, защото това са неща които всеки е чувал или мисли, че знае, но рядко прилага реално в живота.Затова е полезно да се прочитат отново от време на време и да се прилагат на практика.

Нямам претенции за авторство, събрал съм всичко от различни автори, по начин който на мен ми харесва.

   1.Винаги бъди позитивен.Вярвай във собствените си възможности.

   2. Послушай сърцето си и избери да правиш това, което ти харесва.За да постигнеш успех се изисква време и усилия, така че ако се захванеш с нещо, което ти е интересно, никога няма да ти омръзне.Освен това няма да се чувстваш нервен и преуморен.Нито пък ще се оплакваш, че вършиш работата само по задължение.

   3. Организирай. Винаги трябва да имаш план и ясни цели.Освен това всичко трябва да е написано на хартия, или на компютърен файл.Трябва ясна схема какво да се прави през дните от седмицата, не трябва да стигаш до там да се чудиш какво ще правя после? И забравих не е извинение.

    4.Бъди фокусиран на това което правиш.Това е много важно особено за интернет.Всеки ден се появявят нови възможности, но физически е невъзможно да се захващаш с повече от няколко.Най-добре е 2-3 максимум.Много хора само прехвърчат от една на друга програма без никакъв успех.

   5.Никога не се отказвай.Почти нищо не става от първият опит. Само защото изглежда, че това, което правиш не дава резултат, не значи, че то не работи. Това просто значи, че това не става по начина, по който го правиш. Ако всичко беше лесно, всеки щеше да го прави и ти нямаше да имаш шанс.Изкушението да се откажеш ще е най-голямо, точно преди да успееш.

   6.Бъди постоянен и стабилен.Работи и учи за постигане на целите си.Винаги има нещо ново да се научи.Особено в интернет.

   7. Не се взимай прекалено насериозно.Отпусни се. Често, поне половината от това, което постигаме се дължи на късмет. Никой от нас, не постига със собствени усилия толкова, колкото ни се иска да вярваме.Егото не е най-добрият ни приятел.

   8. И накрая нещо, което противоречи на мненията на много от гурутата на успеха - никога не забравай, че работата е средство за изкарване на пари, а парите са само средство, не самоцел.Не забравяй,че има живот извън работата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар