Всичко от което се нуждаете за успех в бизнесът онлайн.

В тази страница съм събрал накратко всичко, което трябва да се използва за рекламирането на един онлайн бизнес.Доста е трудоемко и отнема доста време и усилия.Разбира се всеки може да прецени и ако има сериозни намерения може да вложи и пари, което би му спестило труд и време.

Изреждам без приоритети.

1.Задълително трябва да се направи Фейсбук и Туйтер акаунт.Дори и да не е почитател на социалните мрежи, всеки които се занимава с онлайн бизнес трябва да използва всяка възможност да промотира в тях безплатно.

Отделно при наличието на време и желание за по сериозно развитие, трябва да се включи поне още в 2-3 социални мрежи.Тук долу съм добавил тези които аз използвам и за които съм писал в предишни статии.Това са мрежи главно за хора с интереси в интернет маркетинга.Първите две предлагат много възможности за безплатно рекламиране.Третата е много добра, но безлатните възможности са ограничени до постване на обяви.

- Apsense.com

- Adlandpro.com

- myNetworkingPro.com

2. Трафик ексчейндж сайтове. Безплатно може да рекламирате , като в замяна кликате по други сайтове.Препоръчително е да се използват сайтове при които трафикът е 1/1 - за всеки отворен сайт получаваш кликане на твоят линк.И тук при липса на време може да се заплати за трафик.Най-добрите сайтове, които предлагат и географски подбор на посетителите на сайта ти, което е много важно ако искаш да рекламираш само за българи например са:

- Easyhits4u.com

- Trafficswarm.com

За повече може да проверите в моят лист с най-добрите Трафик Ексчейндж Сайтове.

3. Ако целите са за набиране на повече реферали за програмите ви, има специални сайтове с тази цел. Вече съм писал за това с страницата за как да набираме реферали, затова само долу добавям листа с линкове към тези сайтове.

- Downlinerrefs.com

- Programrefs.com

- Getref.com

- Simplerefs.com

- Targetrefs.com

4. За повече трафик и с цел индексиране и подобряване на ранк в търсачките препоръчвам тези два сайта.

- Linkreferral.com Вече съм писал за ползата от този сайт ще повторя само основното - бързо индексиране и постоянен трафик, получаване на ревюта и препоръки за сайта ви.

- Trafficadbar.com - Качествен трафик.

5. Реклама чрез е-мейл. Концепцията е проста. Получаваш мейли и за всеки отворен мейл трупаш точки , които използваш да пращаш е-мейли. За тази цел трябва да се направи отделен акаунт, защото количеството eмейли е голямо. Ако ползваш нормалния си акаунт ще се задръсти.

Отнема доста време. И тук ако нямаш време може да си платиш за кредити.

- Adchiever.com

- Buildmydownlines.com

- Freesafelistmailer.com

6. Реклама чрез текст.Текст с линк към твоят сайт. Повечето сайтове предлагат възможност и за текстова реклама и за изпращане на мейли.Горните три също, но те са най-добрите като възможности за емейл реклама, затова съм ги разделил от тези долу, които са по подходящи за текстова.

- Ads2infinity.com

- MarketingExtreme.com

- Marketers-list.com

7. Включваите се по форуми и блогове с подобна насоченост и коментирайте. При това в повечето е разрешено да си добавате рефералния си линк или сайт. Но е препоръчително предварително да прочетете правилата на форума, за да не ви изключат и забранят достъп. И разбира се трябва да правите някакви смислени коментари и постове, не просто да си изсипвате рефералния линк. Никои не го одобрява и надали ще имате успех с подобна тактика.

Разбира се използването на всичките сайтове наведнъж е невъзможно, може всеки да прецени времето с което разполага и кое е най-подходящо за неговият бизнес.Но правилното използване на всички тези сайтове комбинирано във времето е важна стъпка към успеха на всеки един бизнес онлайн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар