вторник, 4 декември 2012 г.

Подобряване на присъствието ни в социалните мрежи

Здравейте. Тази статия е естествено продължение на предишната.В нея ще разгледам как да увеличим влиянието си в социалните сайтове. Ще опиша няколко сайта, които всеки който се занимава със социален маркетинг трябва да знае и да е регистриран.

Започвам с XeeMe.com
Това е сайта,в който за мен всеки би трябвало да се регистрира.Няма нужда от много обяснения. С няколко думи - цялото ти социално присъствие събрано в една страница.Или казано по по-разбираем начин - всичките ти линкове от социалните ти мрежи събрани заедно.Спомага на други които се интересуват да разгледат линковете ти и да се свържат с теб в мрежите в които и те членуват.

След като се регистрираш, можеш да добавиш линковете си.В подащото меню на сайта са застъпени почти всички социални мрежи които можеш да намериш онлайн.Не мога да ги изброявам поименно.Дори и да си регистриран в някоя, която не е добавена, можеш да добавиш линка си с обяснение за коя мрежа става въпрос.Може да публикуваш линкове до сайтовете си, блог, емейл и всичко което се сетиш.

След това може да добавиш линка към твоята XeeMe страница в подписа си към емейла си, в блогът си, в Facebook, Twitter, по форуми и тн.Има и специално направена група във Facebook където да постваш линкът си към XeeMe.Освен това може постоянно да следиш прогресът си в социалните мрежи - с увеличаване на влиянието ти, се увеличава и резултатът ти в сайта.

Сега ще изброя сайтовете, които повечето от вас знаят, и които най-често са застъпени в XeeMe страниците, които съм посещавал: Facebook, Twitter,Google+,LinkedIn,Youtube,Мyspace,Instagram.

От тук нататък ще изброя някои сайтове, които смятам за важни.Може да добавяте колкото си искате, но трабва да преценявате кои от тях ползвате и дали сте активни в тях, а не само да добавяте в листа.Тук е мястото пак да отбележа,че във всичките тези сайтове може да публикувате свои линкове към блогът или сайтът ви.Това е важно, защото води до посещаемост и също така е важно за СЕО - оптимизацията за търсачките.Освен това най-дората част е,че е абсолютно безплатно.

Аbout.me В този сайт също може да добавяш линкове към различните ти социални мрежи и сайтове.Може също така да напишеш по подробна информация за себе си, за интересите ти.Може да добавяш различни фонове за да направиш страницата добре изглеждаща.

Сonnect.me Още един сайт в който да публикувате социалните си линкове. Спомага много за нови връзки.Освен това спомага за увеличаване на репутацията ти.Когато опишеш интересите и способностите си, другите имат възможност да гласуват за теб.Това спомага много за изграждане на доверие и уважение.

Аpsense.com За тази бизнес социална мрежа съм писал преди.Една от най-добрите мрежи за безплатна реклама на бизнесът ти.Повечето от членовете са хора заинтересовани да правят пари онлайн.

Рinterest.com Този сайт придоби огромна популярност.За който още не го знае - Лесен начин за добавяне на любими снимки, статии и сайтове от интернет към твои лични бордове.Главно за снимки се използва.Аз в началото го ползвах само за да си добавя линковете към моите сайтове, но когато почнах да се свързвам с различни хора, разбрах защо става все по-популярен.Просто можеш да откриеш такива невероятни и красиви снимки и то чисто случаино.Напоследък все по-често съм в този сайт.

Оrkut.com Социалният сайт на Google.

Тumblr.com Една от най-известните и използвани безплатни платфоми за блогове и социална мрежа едновременно.

Squidoo.com Друга платформа за блогове и статии и социални контакти.Много интересна и забавна.Може да се печелят и пари.Вече съм я описал по-подробно в предишна статия.

Rebelmouse.com е сайт, който обхваща по много професионален и оригинален начин почти цялото ти социално присъствие.Можеш да свържеш Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr и Instagram и да стане една много добре изглеждаща страница.За пример може да видите как изглежда моята: http://www.rebelmouse.com/yankok

Тwylah.com е сайт който е свързан само с твоят Twitter акаунт.Спомага да организираш съобщенията които публикуваш в Twitter по различни теми и по популярност.

Невъзможно е тук да изброя всички сайтове, затова съм събрал последните три които изброявам с еднаква насоченост.Целта на тези сайтове е да дава един вид оценка или градация на влиянието ти в социалните мрежи.Всеки от тях използва различни методи за определяне на влиянието.Някои хора не са доволни от методите за оценка, някои мислят че няма смисъл от тези сайтове, но истината е че всеки занимаващ се сериозно със социалните медии работи усилено за увеличаване на оценката си в тези сайтове и по този начин затвърждава значимостта си и се утвърждава като бранд.Оценката се прави на база публикации, брой последователи, и тн.

Кlout.com е един от основните сайтове, които определят стандарт за влиятелност.Може да добавяш почти всички основни социални медии, но главно внимание се отделя на Twitter и напоследък още повече на Facebook.Даваш вота си за другите и получаваш вотове от тях.

Тrustcloud.com е сайт в който се регистрираш и записваш основните аспекти на твоята дейност в интернет и след това се стараеш да постигнеш високо ниво на доверие.Тук доверието се гради по много различни начини.Има и гласуване от връзките ти онлайн, но наистина не е лесно и трябва да мине време и да си доказал наистина,че го заслужаваш за да постигнеш добро ниво.Важно е особено ако се опитваш да продаваш онлайн.Ако си постигнал високо ниво на доверие, може да публикуваш това в сайта си и хората ще са по-склонни да купуват от теб.

Кred.com също дава визуална картина на социалното ти присъствие.Твоите публикации,снимки и връзки,които увеличават влиянието ти.

Надявам се информацията да е полезна на тези които се интересуват от социални медии.Невъзможно е да изброя всички.От самото меню на XeeMe човек може да види такива и за които не е чувал въобще.Като за финал публикувам линкът ми към моята XeeMe страница: http://xeeme.com/yankok Ще се радвам на нови приятели и последователи и да обменяме информация за социалните мрежи.

2 коментара:

 1. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
  Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

  ОтговорИзтриване
 2. High in protein and low in cholesterol, beans of any variety can add a healthy twist to any dish (even brownies!). They're also loaded with fiber, folate, and magnesium, and studies have shown that legumes (like beans) can actually help lower cholesterol and reduce the risk of certain cancers (at least in rats…) .
  organifi coupan
  patriot health alliance
  organifi
  organifi green review

  ОтговорИзтриване