сряда, 22 януари 2014 г.

Daedalus Online - Още един сайт за онлайн проучвания

Здравейте, тази статия е за Daedalus Online, още една компания която се занимава с онлайн проучвания. Защо пиша отново на тази тема? Защото това е втора реална компания, която е със сайт на български и е насочена към проучвания за българският пазар. Тези които са пробвали с регистрации в английски и американски сайтове, за които съм писал в предишни статии им е пределно ясно, че пари от тези сайтове не се правят. Освен ако не живееш в щатите разбира се.

Накратко за сайта. Daedalus Online извършва онлайн проучвания за различни фирми от Румъния, Европа и САЩ в области, свързани с предварителни проучвания за телевизионни реклами, реклами за лансиране на нови продукти, измерване нивото на задоволство на клиентите и т.н. Daedalus New Media Research е член на ESOMAR от 2012 година. Според информация в сайта, мисията им е е да създадът нова, прозрачна и ефикасна среда за комуникации между производители и клиенти, с помощта на общността Deadalus Online.
Сайтът функционира на същият принцип като JT Panel. Регистрираш се и чакаш да получиш покана за проучване по емейла. За всяко попълнено проуване, се получават определен брой точки, в зависимост от дължината и трудността на въпросника. От 20 точки до 150 точки. Ако според въпросите не отговаряте на изискването за проучването, получавате компенсация от 20 точки. Когато събереш 1000 точки можеш да ги изтеглиш в пари, като 100 точки са равни на 1 евро.

Освен това, тези от Вас, които се регистрират до 27.06.2014 г. ще имат възможността да спечелят награда tablet, която ще бъде изтеглена чрез жребий.

Събраните информации от проучванията са абсолютно конфиденциални. Целта на онлайн проучванията е да се събират статистически данни за групи хора, а не за отделни индивиди. Събраните информации на равнище индивид не се публикуват никъде. Daedalus New Media Research може понякога да предостави събраната информация на друга фирма за пазарни проучвания, но която третира информациите като статистически и се подчинява на същите правила за конфиденциалност. Статуса на член на общността Daedalus Online се основава на Вашето пряко съгласие. Вие сте свободни във всеки момент да се оттеглите, да поискате частично или цялостно изтриване на вашите данни.

Аз лично се регистрирах отскоро и не мога да дам достоверна информация колко често ще получавате покани за проучвания. Засега съм спечелил 50 точки от регистрацията само.

Може да се регистрирате от този линк:Daedalus Online

3 коментара:

 1. Hi,

  I hope this message finds you well,

  My name is Neil; I'm the affiliate manager @ BinaryOffers.com

  I saw that you are promoting few interesting offers,
  So I'd like to take this opportunity and invite you to join us.

  We offer an Extremely high commissions and the best service online.

  I'll be more than happy to start working with you and introduce to you few of our offers.
  You can send me an email or add me to your Skype (aff.binaryoffers) so we can discuss.

  All the best my friend,
  Neil

  ОтговорИзтриване
 2. В Daedalus Online не знаят български език, проучванията са направени изключително зле, на някои въпроси трябва да гадаеш какво са имали предвид като са превели буквално проучването. За заплащането няма да разказвам, ще покажа колко време им беше необходимо: Tuesday, October 22, 2013 - You requested payment of all available points и съответно Wednesday, March 05, 2014 - Payment for 11€ has been sent. Смятам, че е смешно да им отнеме 5 месеца за плащане. Разбира се в тези 5 месеца получавах някакви странни несвърани писма от сорта на да поискам плащане, което беше поискано много отдавна и че не можели на извършат плащането въпреки цялата информация, която им доставих и която беше изцяло изисканата от тях информация. В края на краищата след 5 месеца извършиха плащането без да им давам нищо допълнително. Мисля, че нямат никаква координация между сайта и хората, които работят там-ако има такива. Там съм от 2 март 2012, не съм пропуснала нито едно проучване, за което са ме поканили... така, че 20 лева за 2 години не е зле :) Сега от месец се опитвам да се отпиша, но без успех. Според тях, за да се "дезабонаре" написано точно така на български, трябва да им напиша писмо с текст "отписване", но вече изпратих около 10 писма и нищо. Все още съм "абонаре", така че мога само да пожелая УСПЕХ с Daedalus Online!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз съм много разочарован от тях.
   Как да е след много време успях да натрупам достатъчно точки за превод.
   И се почнаха едни постоянни кореспонденции.
   Все нещо допълнително им трябваше като данни.
   Караха ме няколко пъти да си проверявам в банката.Защото проблема бил в моята банка.А това са пълни глупости.
   Просто не искат и нямат никакво намерение да платят каквото и да е.
   В това се убедих окончателно.
   А от повече от месец направо спряха да отговарят каквото и да е.
   Аз през ден-два продължавам да се пробвам да се свържа с тях, но без никакъв резултат.
   Това са поредните мошеници.
   И, ак онякой е взел някакви мижави левчета да ги рекламира.... си тежи на неговат асъвест.

   Изтриване