сряда, 14 ноември 2012 г.

Empire Avenue - Всичко за социалните медии!

Тази статия е посветена на Empire Avenue. Сайта който е направен за да подпомогне вздривообразно развитието ви в социалните мрежи.

Последните два-три месеца се занимавам сериозно с изучаването на социалните мрежи.Също така работя и се развивам в тази насока.На всеки които се занимава с интернет маркетинг и се опитва да прави пари онлайн му е ясно,че социалните мрежи играят все по-важна роля.И тук не става въпрос само за безплатна реклама, а за личностни взаимоотношения.Защото дори да имате хиляди приятели в Фейсбук или последователи в Туитър, ако те не се интересуват от това което се опитваш да предлагаш, няма никаква полза.Тази статия е свързана и с предишната за Туитър и ще има и други все свързани с социалните медии.

Empire Avenue е сайта в който най-бързо може да увеличиш, разшириш и свържеш заедно присъствието си в социалните мрежи.Освен това да добавиш стойност и да се затвърдиш като запазена марка(Brand), независимо дали фирменото си име или своето собствено.

Сайта работи на принципа на Социален Стоков Пазар. Използва се виртуална валута (eaves) за да купуваш акции на останалите членове и те да купуват твои.Също така може да използваш парите за да разширяваш присъствието си в социалните мрежи. Може да купуваш приятели в Фейсбук или харесвания.Също така Последователи в Туитър или Ретуитвания на твоите постове.Не искам да изброявам и не мога всичките,но определено са засегнати повечето от основните мрежи.Смятам в другата статия да опиша най- популярните, също така и някои не толкова популярни, но ако иска човек да се развива в тази насока е препоръчително да знае за тях, дори и да не е регистриран във всичките.Може и да купуваш с реални пари eaves, за да ги използваш за рекламни кампании и с други цели в сайта.

Хубавото на този сайт е,че всички членове са лично заинтересовани за това което правят.Повечето са или професионалисти в областа на социалните медии или са върли почитатели и манияци.Много от тях имат лични сайтове за промотиране или са професионални мениджъри, лектори и всичко свързано със социалните медии.Важното е, че дори да звучи тъпо купуване и продаване на приятели и последователи, тук всичко се гради на личностни взаимоотношения, доверие и дори приятелства.

Основните неписани правила са когато някой купува твои акции да купуваш обратно,дори и да не е реципрочно.Важното е да покажеш уважение.Освен това е добре да не продаваш акциите на другите само и единствено с цел печалба.Дори да спадне цената на някои, е добре да се задържат акции и да покажеш подкрепа и тн.Много се ценят личните взаимоотношения- затова и сайтът е социален. Колкота си по-активен, толкова по-добре за теб. Качва се цената ти, хората дават препоръки за теб.Повече членове се свързват с теб.Ако имаш правилно отношение към другите и знаеш как да комуникираш с тях, наистина може да разшириш социалното си присъствие с космически темпове.Дори и да не знаеш, се научава.Получаваш много подкрепа и напътствия от по старите членове. Освен това не всичко е само до купуване и продаване.Когато спечелиш доверие, получаваш много приятели, последователи и харесвания в социалните мрежи без да си ги молил, просто от уважение и да ти покажат подкрепа.

Не искам да изброявам имена, но в сайтът членуват повечето ако не и всички така наречени гурута на социалните медии, блогъри, шефове на компании и дори от най- известните компании като Nokia, Intel и тн.Други използват сайта с цел да си търсят по-добра работа. Наистина може да затвърдиш контакти с големи имена от всякакви браншове и индустрии и ако си специалист в някоя област да си направиш име и да си намериш работа на добра позиция.

Тази статия може да звучи като платена реклама, но истината е, че от един месец ползвам този сайт и научих от него страшно много. Пропуснах да спомена и че е абсолютно безплатен. Дори понякога се захласваш в купуване и продаване като на електронна игра.Направих много приятели в фейсбук и туитър, и продължават да се увеличават.И важното е, че всички са професионалисти или хора заинтересовани и знаещи какво правят и защо го правят. Ето линк от който може да се регистрирате: EmpireAvenue.com

Разбира се трябва да си лично заинтересован, да имаш сайт или блог.Освен това този сайт е препоръчителен за всеки бизнес, който иска да се разширява и расте извън България, пък дори и само местен да е.Дори и ако си манияк на социални мрежи и искаш да се запознаваш с хора от цял свят,си на правилното място.

2 коментара:

  1. Наистина добра статия. Интересувам се от тази материя и чета основно на английски. Хубаво е, че тук намирам информация на български. Не разбирам само защо наричаш "Twitter" Твитер, а не Туитър. Ако наблегнеш малко на пунктуацията всичко ще изглежда много професионално.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. А за Твитер и Туитър - да си призная аз също съм чел само на англииски.Не бях обърнал внимание как се пише правилно на български, за което се извинявам.Ще поправя правописа, благодаря за предупреждението.

      Изтриване