петък, 5 октомври 2012 г.

Как да правим пари в Twitter

Начини да се печели от Twitter и как да увеличаваме броят на последователите си.

В тази статия с подробностти съм разгледал как маже да печелим докато сме в Twitter.Как да увеличим броя на последователите и какво е добре са правим и какво да избягваме.

Първото нещо, което трябва да изясня е че да се правят пари от социалните мрежи не е толкова лесно и не става толкова бързо както някои се опитват да рекламират.Повечето от хората, които се опитват, правят по няколко долара на месец.Ако искате да правите реални доходи, трябва да се погрижите да направите добра основа, на която после да градите доходи.Или математически погледнато да имате много последователи.И също така да вярвате че може да успеете.Много е важно също така да бъдете етични, и да не засипвате със спам последователите си, защото или те ще престанат да ви следват или може да ви затворят аккаунта в Twitter.Чавек трябва да има ясни цели какво смята да прави и да има правилна стратегия.

Първо - как реално може да се правят пари в Twitter?

Начините основно са два. Единият е да промотираш собствени продукти или услуги, другият е да промотираш продуктите на други хора.И двата се свеждат да публикуваш в Twitter линкове.Основно внимание в тази статия съм отделил на това да рекламираш продуктите на други чрез използването на специални сайтове, които са направени с тази цел. Тук е момента да кажа какво не е добре да правите за пари- да следвате други за пари- това е против правилата на Twitter пък и не може да правите реални пари от това.Също така някои правят аккаунти и трупат последователи с цел да ги продават.Това също е против правилата и не си заслужава времето и труда за парите които може да се изкарат.

Аз ползвам Twitter отдавна, но не по най-добрият начин.Напоследък се позаинтересувах по-сериозно и открих какви грешки съм правил, и колко е важно да го правиш по най-правилният път.Затова някои неща могат да звучат скучно и праволинейно,но ако се спазват дават незабавни резултати.Не мога да събера физически в тази статия наученото напоследък, затова тук ще публикувам основите, а в друга статия ще описвам подробности и нови неща.

Накратко за Twitter.

Какво представлява Twitter.Това е нещо което все повече хора знаят, но накратко: Основното понятие е микро блогинг социална мрежа.Публикациите са кратки- до 140 символа максимум.Нещо което все повече хора предпочитат.Също така може да се определи и като система за кратки съобщения които може да пращаш на много хора едновременно.Няма нужда да изреждам статистични данни, те се менят всеки ден. Основното е че всички звезди в съвременният шоубизнес използват Twitter за комуникация с фееновете си.Все повече политици и бизнесмени го използват.Някои са натрупали богатства, а други го ползват за развлечение.

Който е залознат с основните термини може да пропусне тази част.

Followers and Following - последователи и които ти следваш- техните съобщения (tweets)ще излизат на твоята страница и обратно.@ Mentions това е когато публично се обръщаш към някого и съобщението се появява на страниците на всички.Direct Messages когато комуникираш с някого лично.ReTweets когато споделяш с твоите последователи нещо , което си харесал в Twitter.Favorites - и тук може да запазиш интересните неща в твоите любими.Lists - начин да организираш хората в различни групи за да следиш по-лесно техните публикации.

Как да настроим профила си оптимално.

Важно е профила да изглежда добре, защото в повечето случаи от един поглед хората си правят изводи.Дори да станат твои последователи няма да гледат насериозно на теб и да четат публикациите ти.Затова е най-добре да сложите лична снимка - хората така са сигурни че имат реален човек насреща.Но разбира се това не е задължително и е личен избор.Също така е добре да се ползва истинското име, освен ако не е фирмен аккаунт.По въпроса за локация е препоръчително да не се пише пълен адрес-Страната и града е предостатъчно.За уеб сайт адрес- това е идеална възможност да рекламирате сайтът или блогът си, ако нямате- някои ползват своят фейсбук адрес, въпрос на избор.Не е препоръчително да слагате реферални линкове- само може да изгубите последователи по този начин.В биогафичните данни може да напишете накратко за интересите си, като ползвате тагове.

Мисля че е важно да спомена за Twitter Account Phishing - както навсякъде в интернет и тук аккаунтите са обект на атаки. Затова много внимателно трябва да подбирате когато давате достъп на други сайтове до акаунта в Twitter.Трябва да са известни и на които може да се вярва.Аз лично станах жертва на такава атака наскоро и от моят аккаунт бяха изпратени спам съобщения до всичките ми последователи.За късмет се разминах само със смяна на паролата.

Кой да следваме?

Много е важно да имаш много последователи, но трябва да се пазиш от безразборно следване на всеки в мрежата.Защото неизбежно после ще имаш много работа докато изчистиш аккаунта си.Най-добре е да следваш хора с интереси близки до твоите.Дори и да имаш много последователи, ако не се интересуват от твоите tweets, и не ги четат, смисъла е никакъв.Затова е добре да използваш думи близки до твоите интереси за да търсиш нави последователи.Също така когато следваш някого провери дали е публикувал наскоро, за да разбереш дали е активен.

Не следвай по много хора наведнъж, защото после ще е трудно да следиш кои те следва обратно.Не следвай профили без снимка и без никаква биография - обикновенно това са фиктивни аккаунти.Трябва да се пазиш и от аккаунти с много последователи които следват малко.Например Followers 5 000 and Following 500. Това обикновенно са измамници, които ползват други саитове за набиране на последователи-следват по много хора наведнъж и след ден-два спират да те следват.

Как да увеличим последователите си?

Допреди 2 месеца имах 50 последователи в Twitter.Откакто почнах да ползвам сайтовете които изброявам по-долу ги увеличих на 400.И продължават да се увеличават всеки ден.Всичко това с по 30 минути работа дневно.Ако имате желание и време, може значително да увеличите броят им.

Twellow.com
Twitter Директория.Ако се регистрираш, и запишеш интересите си увеличаваш шанса си да бъдеш намерен и да имаш повече последователи - Twellow има над 2 000 000 членове.

Twiends.com
Тава е сайт които помага за значително увеличаване на последователите ти.Използват се точки, наречени seeds- може да печелиш точки като следваш хора, също така при всяко логване дневно получаваш 10 точки.Има и система която позволява автоматично следване на хората които те следват-спестява доста време за поддръжка на аккаунта.

TraffUp.net

Работи на същия принцип на точки като предищният сайт, но има допълнителни екстри.Може да правиш точки като кликаш на сайтове - също така може да ползваш този сайт и за трафик ексчейнж.Освен това може да ползваш точките, които си натрупал и да получаваш retweets- на твоите публикации. Освен това има и реферална програма- за всеки нов член който си довел получаваш 50 точки.

Free Twitter Followers

Трябва да паддържаме аккаунта си.Поне един път месечно Unfollow тези които следиш, но не те следват обратно.Долните сайтове може да бъдат ползвани за поддръжка.

FriendOrFollow.com Този сайт помага да следиш кой от тези които следваш не те следва обратно.Препоръчително е да ги отстраняваш ръчно, а не да ползваш услугите на някои сайтове, които предлагат услуги с които да отстраняваш много наведнъж, защото може да получиш наказание от Twitter.

TwitBlock; Ridding the Twitterverse of spam Този сайт сканира аккаунта ти за спам и маже да се ползва за блокиране на спам аккаунти.

А сега стигам и до сайтовете, които са връзката между рекламодателите и хората с Twitter аккаунт, без които ще е много трудно, почти невъзможно да се правят пари.Те са много, някои са тясно специализирани.Аз тук ще пиша за най-известните, който иска може да се разтърси по търсачките и ще открие още.

SponsoredTweets


MyLikes


Twittad



SponsoredTweets referral badge

SponsoredTweets

е типичен сайт за реклама чрез Twitter.Регистрацията е безплатна както за рекламодателите, така и за Твитърите.Който иска по-късно може да се упгрейдне.Сайта се държи от IZEA - един ол лидерите в тази индустрия.

За разлика от други платформи, SponsoredTweets не предлага много оферти,които ти да избираш - рекламодателите трябва да изберат теб.Затова е важно да знаеш какво искат рекламодателите, да ползваш необходимите тагове при регистрацията си, от които рекламодателите да разберат твоите интереси.Примерно ако пишеш за всичко ползвай- general.Също така не трябва да се надценяваш, в началото искай по-ниска цена за пост -цената се определя от броя последователи.Освен това се изисква да имаш поне 50 Followers и поне 100 поста в Twitter.Отнема известно време, може и седмици преди да получиш първата си оферта.

Важно е преди да публикувате нещо да проверите линка до каква страница води - дали е нещо което няма да навреди на репутацията на аккаунта.Освен това не е хубаво да се ползват изрази от рода - спечелих 2000 долара за 1 ден или лъжливи думи.Трябва да ползваш изрази които би ползвал обикновенно.

Друг начин да изкарваш пари е да ползваш рефералната програма.Може да рекламираш както Туитъри, така и рекламодатели.Може да увеличиш приходите си с всеки регистрирал се от твоят линк.

MyLikes

Друга много популярна платформа.Може да правиш пари като публикуваш в youtube, facebook, tumblr и Twitter.Тук винаги има много оферти от които може да избираш какво да публикуваш.Печелиш от всеки клик на линка който си публикувал.

Twittad

е също популярен сайт.Навремето се е славел като сайт който пуска спам, затова е препоръчително да проверявате всеки линк който поствате.Офертите идват по емайл.Twittad също имат реферална програма,от която може да се изкарват пари.

Много е важно да има баланс в публикациите.Ако постваш постоянно реклами за пари, скоро може да останеш без последователи.Публикувай интересни неща и от време на време реклами.Следвай нови хора и комуникирай с тях директно.Учи се да го правиш добре и ще почнеш да печелиш от Twitter.

Който иска може да ме последва в Twitter на адрес: @YankoKaramanov Аз винаги следвам обратно, освен аккаунти които са съмнителни.

1 коментар:

  1. Usually I don't read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice article.
    Also see my site - payday loans

    ОтговорИзтриване