понеделник, 13 август 2012 г.

11 Сайта в които може да се печели от писане на статии

   Може ли да се правят пари онлайн с писане на статии? Да при условие че знаете английски на прилично ниво.Не е необходимо да си роден в английско говоряща страна или да си професионален писател.Всеки може да се пробва.Няма нужда да разисквам отново защо не може да се правят пари в български сайтове.

   Както е известно напоследък съдържанието на статиите е определящо.Ако пищеш добре и интересно, независимо на каква тема, и читателите ти харесват това, се класираш и по-напред в Google.

   Как могат да се правят пари с писане на статии? Единият начин е като писател на свободна практика - има сайтове които плащат за статия на определена тема фиксирани суми пари.Може и да се свързваш директно с частни клиенти- собственици на сайтове, блогове и тн.За този начин ще напиша отделна статия по-късно.

Тази статия е за 11 сайта, които разделят печалбата си с техните членове.От какво може да правиш пари в тези сайтове?

   - От Google Ad Sense - някои дават процент от постъпленията от реклами, в други взимаш 100% ако имаш акаунт в Ad Sense.
     - От Афилиейтни програми. Повечето сайтове разрешават да добаваш линкове към собствените ти афилиейтни програми- Amazon,eBay и други подобни.Някои хора правят сериозни суми от продажби.
    - Не на последно място важен момент е, че може да добавяш линкове към твои сайт, блог или дори към страници кадето си публикувал твои статии и да градиш backlinks, които да те поставят по-напред в Google и да имаш повече трафик, евентуално и да правиш повече пари.

Ето моят лист от сайтове:

   Squidoo.com Това е един от най-популярните сайтове в който можеш да публикуваш статии на всякаква тема.Статиите си казват Lenses. Много добре се котират и се изкачват напред в търсачките.Освен това е и социална мрежа. Може да се срещаш и сприятеляваш с други хора. Сайта има милиони членове и над 1000 000 публикувани статии.Много лесно и удобно е да се създаде и публикува статия.

   Може да се печели по много начини.Има различни модули - Google Adsense, Ebay, Amazon, Zazzle и други. Освен това е разрешено да публикуваш линкове към твои Афилиейтни програми и към собствен сайт или блог. Може и да пускаш линкове към други твои статии в Squidoo и да си докарваш трафик.

   Hubpages.com Е също от най-популярните сайтове.Двата със Squidoo са най-добрите.Също много лесно и удобно е за публикации, но са доста различни.Има хора почитатели само на единият, които са противници на другият.Но моето мнение е че ако отделите време да ги разучите и двата е най-добре.Защото ползите може да са големи.Hubpages също лесно добиват ранк в Google и имат много трафик от търсачките.Статиите тук се казват hubs. Има мнаго начине да се печели- също както в предишният сайт.

   Flixya.com. Много добър сайт.Може да публикуваш статии, видео и снимки.Получаваш 100% от приходите на твоята страница.И този сайт е социална медия и може да се срещаш с много хора и да си прекарваш добре.

   Helium.com Този сайт е малко по-друг тип.Не толкова за забавление, по-сериозен и с професионална насоченост.Освен да публикуваш, тук получаваш и съвети и помощ.Може да си развиеш способностите и да подобриш нивото си ако имаш сериозни намерения да се развиваш като писател.

   Bukisa.com Платформа за публикуване, където печелиш от трафика.Получаваш пари за всеки 1000 посещения на страницата ти.Трябва доста да се постараеш да си докарваш трафик.

   Xomba.com Един интересен сайт.Можеш да публикуваш на всякакви теми. Да направиш топ 10 лист, да пишеш за филми или да си направиш блог.Можеш да пишеш много или съвсем малко.Идеален е за по-мързеливи писатели.Печели се от Adsense.

    Triond.com Още една добра платформа за публикуване на качесвени материали във всякакъв формат - статии, видео или снимки.

   GedGage.com В този сайт можеш да печелиш от съдържанието на статиите и от социалната си активност.Колкото повече трафик имаш, печелиш повече.

   Wizzley.com Още един сайт направен по подобие на Squidoo.Има различни модули които може да избираш.Google Adsense, Ebay, Amazon, Zazzle и други.Може да се печели и от привличане на нови членове.

   Best-Reviewer.com Това е подобен на Shetoldme сайт, собственикът им е един.Shetoldme е по известен, но вече не е безплатен за ползване.Тук може да публикуваш топ 10 листове, в които да слагаш реферални линкове и да печелиш от продажби.Освен това получаваш процент и от рекламите на страницата ти.Може да печелиш и от реферали- ако рекламираш и привличаш нови членове.

   Zujava.com Още един от сайтовете по модел на Squidoo.Много от хората имат акаунт и в двата и ги ползват за да разменят ликове от една статия към друга.Освен това може да печелиш и от реферали.

   Това са 11 сайта където освен че може да печелите, може да прибавяте линкове и да промотирате безплатно.Освен това може и да се научи много в тези сайтове-има безкрайно много и полезна информация на всяка тема.Не може да почнете да правите състояние веднага.Но ако съдържанието на статиите е добро и положите усилия да промотирате и градите линкове към тях и повече трафик, резултати ще има.Всичко това ако се комбинира и със собствен блог може да доведе и до по-добри резултати.Приятно писане и правене на пари.

13 коментара:

  1. Благодаря за статията, видях някои интересни сайтове.

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Изглежда интересен и обещаващ сайт.Ако сте собственикът или ви харесва сайтът може да напишете кратка статия и да я публикувам.

      Изтриване
  3. Благодаря за статията, всичко е така старателно синтезирано и предоставено за консумация от читателите.

    ОтговорИзтриване
  4. Добре написано, но има правописни грешки !

    ОтговорИзтриване
  5. От доста дълго време търся подобна информация. Само се чудя, дали има и сайтове на немски език, с подобна насоченост. Съжалявам, ако не се изразявам правилно, но съм лаик в тази насока.Работя обаче усилено по въпроса:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е но не знам немски и не съм търсил подобна информация на немски.

      Изтриване
  6. Имате ли неплатени сметки? Имате ли дълг, който искате да изчистите? Вие ли сте финансово надолу и трябва да установите бизнес? Има банката
    те обърнаха надолу в резултат на лошия си кредит? Не се притеснявайте повече като Financial Services Advancement Services е готов да ви даде заем на ниско ниво лихвен процент. Ако се интересувате от нашата кредитна оферта и желаете кандидатствайте за заем, свържете се с нас днес, като отговорите на това съобщение или просто ни изпратете имейл чрез: mrsmartinaloanfirm01@outlook.com можете също да се свържете с нас на нашия номер на какъв номер +919538413928

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. И още един въпрос.В тези сайтове,които препоръчвате само на английски ли трябва да се публикува?

    ОтговорИзтриване
  10. Попитах за сайтове,където може да се публикуват статии на български език,но явно трудни въпроси задавам.Или не ми се отговаря или въпросите ми се изтриват.

    ОтговорИзтриване