четвъртък, 28 юни 2012 г.

Отношение към Интернет бизнеса – Стъпки към действие

Автор: Виктория Минева.
           Talkfusion.com



Не считам, че съм професионалист в Интернет бизнеса на този етап от развитието си, но ще споделя част от скромния си опит. Аз съм независим представител на  две компании, свързани с работа в Интернет пространството и засега имам финансов израз на усилията си само в едната. Значи моите стъпки в нея бяха следните:  регистрирах се  и първите 2 месеца четох постоянно. Бях си поставила за цел всеки ден да научавам по нещо ново за дейността на компанията. Пресметнах, че така ще мога съвсем скоро - до  няколко  месеца да получа първата си комисионна и съответно резултат от знанията си. Дадох си шест месеца, защото като е по-голям срока не се самообвиняваш, че не си постигнал едно нещо за месец примерно, но се радваш като се случи по - рано.
 Всеки ден  аз влизах в страницата на компанията и четях ресурсите там, защото всяка държаща на  добрата си репутация компания, traffic exchange site или програма предлага многообразни ресурси за обучение в базата си данни за новите хора. С   моя кратък план за действие, защото нямах увереността да си направя по-дълъг и с малки стъпки всеки ден  на третия месец от престоя си в  компанията получих първата си комисионна. Бях много щастлива и започнах да се самомотивирам ежедневно, защото тогава нямах хора  в екипа си, имах само спонсора си. В момента вече имам собствена структура и хора в екипа си, които разчитат на мен, както аз на тях.
Във всеки Интернет бизнес има спадове и периоди на неувереност и колебание, но ние , заедно с хората, с които работим, се мотивираме взаимно и се придвижваме напред с постоянство. Така че търсете точните хора, с които се разбирате, подкрепяте и успявате заедно. Ако все още нямте хора, се самомотивирайте чрез книги, видеоклипове и статии за успешни хора. Само по този начин може да станете успешни хора  и личности в Интернет бизнеса си. Запомнете, че не губи този, който все още няма хора, но работи ежедневно със себе си и хората за бизнеса си, а този, който се откаже от възможността за промяна на живота си.
Когато избирате Интернет бизнеса си, обмислете всички варианти, преценете дали е за Вас и променете погледа си върху нещата ако сметнете, че не е във Ваша полза. Знайте, че не може да промените хората, нито себе си, но можете да промените начина, по който виждате бизнес възможността и екипната работа. Мислете мащабно и в дългосрочен план.
Стъпките са: запознаване с бизнеса, осъзнаване на факта, че носите отговорност за себе си и екипа си,  инвестиция на време, нерви и/или пари, правилна комуникация с хората – спечелете доверието им. Защо мислите, че ако нямат доверие във Вас, ще работят изобщо с Вас?  Ами няма да работят. Просто бъдете отворени, искрени, не обвинявайте и не съдете. Първо обсъдете с Вашия спонсор какво и как да кажете, за да сте подготвен добре за разговор с човека, а след това осъществете връзката. Бъдете лоялни и честни в бизнес комуникацията си. Поемете ангажимента за себе си, хората в екипа Ви, за бизнеса си, за подготвеността си и комуникационните си умения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар